Az orosz pénzügyminiszter szerint az amerikai dollár nem megbízható

2018. augusztus 12. 17:46    
nyomtatás
 
Az orosz pénzügyminiszter, Anton Sziluanov egy interjúban arról beszélt, hogy Oroszország tovább csökkenti amerikai kitettségét, de ami ennél érdekesebb, a dollárról is beszélt a miniszter, aki szerint az amerikai dollár többé már nem megbízható fizetőeszköz a nemzetközi kereskedelemben, Sziluanov pedig arra is utalást tett, hogy elképzelhető, hogy a jövőben nem a dollárt, hanem nemzeti fizetőeszközöket használnak majd az olajkereskedelemben.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

  • Az Oroszországgal szemben életbe léptetett amerikai szankciókra reagálva Oroszország idén tavasszal 2 hónap alatt gyakorlatilag a teljes amerikai állampapír-állományát eladta.
  • Az Egyesült Államok újabb szankciókat helyezett kilátásba, amire az oroszok tovább csökkentették az amerikai kitettségüket, és azt tervezik, hogy tovább csökkentik az amerikai értékpapír-állományukat.
  • A Rosszija 1 állami tulajdonú orosz televíziós csatornának adott interjúban az orosz pénzügyminiszter, Anton Sziluanov arról beszélt, hogy Oroszország tovább csökkenti amerikai kitettségét, de ami ennél érdekesebb, a dollárról is beszélt a miniszter, aki szerint az amerikai dollár többé már nem megbízható fizetőeszköz a nemzetközi kereskedelemben, Sziluanov pedig arra is utalást tett, hogy elképzelhető, hogy a jövőben nem a dollárt, hanem nemzeti fizetőeszközöket használnak majd az olajkereskedelemben.
  • Az orosz pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy Oroszország a minimálisra szorítja a befektetéseit az amerikai gazdaságba és a különböző amerikai eszközökbe, és lehetőség szerint rubelt és eurót fog használni a kereskedelmi elszámolásokban.
  • Az amerikai szankciókra válaszul nem szankcionálnak majd Oroszországban működő amerikai vállalatokat, egyelőre nem tervezik cégek bezárását, például a McDonald's éttermeit sem, mivel orosz állampolgárok dolgoznak ezeknél a vállalatoknál.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium