Előfizetői tartalom

Az orrunk előtt vásárolják fel Európát, a németeknek ez nagyon nem tetszik

Az eurózónás adósság lassan ötöde az Európai Központi Bank kezében van, vagyis rohamtempóban közelít a jegybank ahhoz, hogy az általa megszabott 33%-os felvásárlási korlátba ütközzön. A program folytatásához muszáj lesz radikális változtatásokat bevezetni, ez azonban garantáltan heves tiltakozást váltana ki a konzervatív német politikusok részéről, holott ironikus módon pont Németország a program egyik legnagyobb kedvezményezettje. Bármilyen döntés is szülessen, a konfliktus szinte garantált, az idő pedig vészesen fogy.

Tavaly december végére átlépte az 1500 milliárd eurót az Európai Központi Bank által 2015 márciusa óta vásárolt értékpapírok állománya, amiből mintegy 1250 milliárd euró államkötvény volt. Az eszközvásárlási program időbeli meghosszabbításról éppen tavaly év végén döntött az EKB döntéshozó testülete, melynek szükségességét azzal indokolták, hogy bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés