FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Az USA 670 millió dollárért ad el fegyvert Szaúd-Arábiának

MTI
Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön este 670 millió dolláros fegyvereladást hagyott jóvá Szaúd-Arábiának. A tárca közleménye szerint az összeget Washington TOW típusú páncéltörő rakéták vásárlására biztosította Rijádnak. A jóváhagyás alig pár órával azt követően történt meg, hogy Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös megbeszéléseket folytatott a Pentagonban (védelmi minisztériumban), ahol James Mattis miniszterrel és a tárca vezetőivel a jemeni háborúról cseréltek eszmét.

A fegyverüzletet még a kongresszusnak is jóvá kell hagynia, ahol ez várhatón meg is történik. A héten ugyanis a szenátus már egyszer Donald Trump mellé állt, amikor átmenetileg elvetette és további egyeztetésre utalta azt kétpárti javaslatot, amely azt szorgalmazta, hogy Washington ne támogassa többé katonailag a szaúdiak vezette koalíció jemeni hadműveleteit. Közleményében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés