Előfizetői tartalom

Az EKB már néhány hét múlva elkezd vásárolni!

Portfolio
Az Európai Központi Bank szinten tartotta a kamatokat az eurózónában, amivel a piaci várakozásoknak megfelelően lépett. Az irányadó ráta ezzel továbbra is 0,05 százalékos rekordmélységben van, amiről már maga a jegybankelnök is elmondta, hogy a nulla alsó határt jelenti. Mario Draghi EKB-elnök a mai sajtótájékoztatóján az eszközvásárlási programjának részleteit taglalta, melyről elmondta, hogy jelentősen felfújják majd a jegybank mérlegét. A vásárlások október közepétől már elkezdődhetnek és legalább két évig tartanak. Kiderültek az igen kényes részletek arról is, hogy az EKB hajlandó lesz kockázatosabb (görög és ciprusi) eszközöket vásárolni, de ehhez külön szabályokat fogalmaz majd meg velük szemben.

2014. október 02. 15:44 Megosztás Két hét múlva indulnak a vásárlások! Az EKB honlapján közzétett részletekből kiderül, hogy a program legalább két évig fog tartani, és a kidolgozásában az a szándék vezérelte a döntéshozókat, hogy minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés