Előfizetői tartalom

Bajban a világ, időzített bombán ül a legnagyobb gazdasága - És épp most élesítették

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államok újabb kormányzati leállását övező politikai huzavona ismét rávilágított arra, milyen súlyos probléma az ország adósságpályájának fenntarthatatlanná válása. Ha ez így megy tovább, egy évtized alatt legjobb esetben is 20 százalékponttal növekedhet a GDP-arányos államadósság, a rosszabb forgatókönyvek pedig még aggasztóbb jövőt vetítenek előre.

Bár a pénteki amerikai kormányzati leállás problémája hamar megoldódott, így nem okozott komolyabb fennakadást a kormányintézetek működésében, nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy miért nem sikerült határidő előtt elfogadni az új költségvetési tervet. A határidőből való kicsúszás közvetlen oka Rand Paul republikánus szenátor volt, aki órákon keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés