Előfizetői tartalom

Bajban vannak a németek és velük egész Európa - Rég nem volt ilyen rossz a helyzet

Portfolio
Úgy tűnik, egyre nagyobb bajban van az euróövezeti gazdaság, legalábbis ez olvasható ki a Markit kutatóintézet legfrissebb beszerzésimenedzser-indexeiből, illetve a mögöttes indikátorokból. A német ipari aktivitás januárban közel hatéves mélypontra esett, a franciák pedig a sárgamellényes tüntetések miatt gyengélkednek. Emellett felütötte a fejét egy aggasztó vélemény az euróövezeti vállalatok körében: egyre többen tartanak egy általános gazdasági lassulástól.

A Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexei (bmi) a piac által egyik legjobban figyelt konjunktúramutatók, hiszen már az adott hónapban megjelennek, így viszonylag hamar képet adnak a gazdasági aktivitás alakulásáról. A kutatóintézet ma közölte januári (előzetes) adatait az euróövezet két legnagyobb gazdaságának aktivitásáról, illetve az ezeken alapuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés