Előfizetői tartalom

Banai: nincsenek itt cikk-cakkok

Az idei költségvetésben látott esetleges mozgástér csak rövidebb távú stimulust adhatna, hiszen az évből már csak négy hónap van hátra. Az a kérdés tehát, hogy az esetleges többletforrást mire lehet értelmesen felhasználni - mondja Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára, aki szerint van magyar gazdaságpolitikai mix és annak helyességét a hazai munkaerőpiaci folyamatok is alátámasztják. A Portfolio-nak adott interjújában az esetleges járulékcsökkentéssel kapcsolatban a költségvetés felett őrködő államtitkár hangsúlyozta: nem szabad csupán egyetlen szempontot abszolutizálni.

Banai Péter Benő is részt vesz a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett "Válságkezeléstől a gazdasági növekedés beindításáig" című, szeptember 14-i szakmai konferencián. Bővebb információ a konferenciáról itt található. Portfolio: Idén ünnepli 70. születésnapját a forint. Az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján pedig újra aktuálissá vált az a kérdés, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés