Előfizetői tartalom

Behúzhatja a kéziféket az amerikai gazdaság

Portfolio
A korábbi 2,25%-ról 1%-ra vágta vissza második negyedéves növekedési előrejelzését a JP Morgan, vagyis az amerikai gazdaság jelentősen lassulhat az év elején látott 3 százalék feletti tempóról. Az amerikai bank szakemberei szerint nehéz megjósolni, mi lesz a Fed következő lépése, most ugyanannyi esély van egy kamatemelésre, mint egy vágásra.

Az előzetes adat szerint az év első három hónapjában 3,2%-kal bővült az amerikai gazdaság, ehhez képest vár jelentős lassulást a JP Morgan, mely szerint mindössze egy százalékos lehet a jelenlegi negyedév növekedése. Indoklásukban a bank szakemberei kiemelik, hogy a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának áprilisi adata kiábrándító volt, különösen a részletek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés