Előfizetői tartalom

Behúzta Kína a féket: beszakadtak a külföldi tőkekihelyezések

MTI
|
Portfolio
Miután a kínai devizahatóság több adminisztratív eszközzel is fékezni akarta a kínai vállalatok külföldi tőkekihelyezését, hogy enyhítse a jüanra nehezedő leértékelődési nyomást, a friss adatok szerint ez úgy tűnik: jól működik. A ma közzétett első héthavi adatok szerint ugyanis Kína pénzügyi ágazaton kívüli külföldi tőkekihelyezése jelentősen, 44,3 százalékkal, 57,2 milliárd dollárra zuhant éves összevetésben.

A kínai kereskedelmi minisztérium honlapjára kedden felkerült adatok szerint ezen belül az 50 országot érintő, Egy övezet egy út programban az ázsiai ország pénzügyi ágazaton kívüli külföldi tőkekihelyezése 7,65 milliárd dollár volt a január és július vége közötti időszakban. A 2013-ban elindított kezdeményezés célja Ázsia, Afrika és Európa összekötése dollármilliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés