Előfizetői tartalom

Bejelentették: még az idén békét köthet a két Korea! (2.)

Portfolio
A jövőben Észak- és Dél-Korea közösen dolgozik a félsziget atomfegyvereinek leszerelésén, emellett még az év vége előtt hosszútávú békeszerződéssel zárhatják le az 1953-as háborút, mely hivatalosan ma is tart - jelentették be a két államfő pénteki találkozója után. Abban is megállapodott a két Korea vezetője, hogy országaik diplomáciai kapcsolatait szorosabbra fűzik és közös gazdasági projektekről is egyeztettek.

A jövőben a két Korea közös célja lesz a félsziget atomfegyvereinek leszerelése - olvasható a két államfő közös nyilatkozatában. Emellett előrevetítették, hogy még az idén békét köthet a két ország, mely 1953-ban csak fegyverszünetben állapodott meg, vagyis hivatalosan ma is tart a háború köztük. A nyilatkozat azt is leszögezi, hogy nem lesz többé háború a félszigeten....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés