Előfizetői tartalom

Bekerültünk a nemzetközi hírekbe - Obama is megszólalt

Portfolio
A nemzetközi sajtó kiemelten foglalkozik azzal a pénteki eseménnyel, miszerint Örményország megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal az azeri "baltás gyilkos" kiadása miatt. Barack Obama amerikai elnök közleményt adott ki ennek kapcsán, amelyben mélységes aggodalmát fejezte ki, hogy Azerbajdzsán elnöke kegyelemben részesítette a Magyarország által pénteken kiadott, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Safarovot. Magyarország ezzel egy feszültségekkel teli térség problémáinak kellős közepébe csöppent bele.

Kapcsolódó cikkünk2012.09.01Áll a bál! - Hogyan jutott idáig Azerbajdzsán?Obama magyarázatot kér a magyar kormánytól A Fehér Ház péntek éjszaka kiadott hivatalos közleménye emlékeztet arra, hogy az azeri Safarov beismerte a 2004-ben Budapesten, Gurgen Margaryan örmény katona meggyilkolását. A közlemény szerint az amerikai kormány jelezte az azerbajdzsáni hatóságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés