Előfizetői tartalom

Bezúzták az ezüstöt - Vége az aranyéveknek?

Portfolio
Megtört a korábbi hónapokban látott lendület a nemesfémek piacán, az ezüst a héten 17%-ot zuhant, az arany pedig 2%-kal került lejjebb a rekordmagasságokból. Az ezüst szakadásában nagy szerepet játszik az, hogy a Comex-en egy héten belül már harmadszor is megemelték a letéti követelményeket - letörve ezzel a spekulánsok szarvát -, az arany áresését pedig olyan pletykák segítik, melyek szerint a Soros Fund jelentős mennyiségeket értékesített nemesfémpiaci befektetéseiből. Bár rövid távon egy korrekció már érett a nemesfémek piacán, a hosszabb távra továbbra is az emelkedő trendet támogató tényezőket találunk.

Az utóbbi hónapok hatalmas emelkedését követően törés látszik a nemesfémek piacán uralkodó optimizmusban. Az ezüst 17%-os szakadása persze jóval látványosabb az arany árának 2%-os csökkenésénél, nem szabad azonban arról sem megfeledkezni, hogy az ezüst árfolyama az utóbbi egy évben több mint kétszeresére emelkedett, miközben az arany "csak" 30%-kal került feljebb.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés