Előfizetői tartalom

Bíróság elé kerülhet Magyarország a szmog miatt

MTI
A határidő lezárultáig az érintett uniós tagállamok mindegyike, köztük Magyarország is további tájékoztatást nyújtott a levegőminőség javítása érdekében tervezett intézkedéseiről - közölte hétfőn az Európai Bizottság illetékes szóvivője, leszögezve, hogy március közepén, a beérkezett levelek értékelését követően szükség esetén bíróság elé idézik a légszennyezettségi határértékeket túllépő országokat.

Mina Andreeva a bizottság szokásos napi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a múlt pénteki határidőig mind a kilenc érintett állam - Csehország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország és Szlovákia - információkat küldött arról, miként tervezik mielőbb orvosolni a problémát. Az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés