Előfizetői tartalom

Blair: új népszavazás kell a Brexitről, különben súlyos károkat szenvedünk el

MTI
|
Portfolio
Tony Blair volt brit miniszterelnök szerint újabb népszavazást kell tartani Nagy-Britannia EU-tagságáról, nem utolsósorban azért, mert a kilépés az Európai Unióból (Brexit) mindenképpen súlyos gazdasági veszteségeket okozna, még akkor is, ha a brit kormány javaslatcsomagja alapján sikerülne megállapodni a jövőbeni kereskedelmi kapcsolatok feltételrendszeréről.

Tony Blair szerint 50%-os esélye van egy újabb Brexit-népszavazásnak, mert Theresa May brit miniszterelnök nem fog tudni parlamenti többséget biztosítani semmilyen megállapodásnak. Kevesebb mint hat hónappal a kilépés előtt egyáltalán nem világos, hogy hogyan fog működni az EU és Nagy-Britannia közötti kereskedelem a Brexit utáni időkben. Ha az unióval sikerül is megegyezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés