Előfizetői tartalom

Brexit: Észak-Írország miatt nincs megállapodás

MTI
Jelentős előrelépés történt a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló hétfői brüsszeli csúcsszintű egyeztetésen, de megállapodást a várakozások ellenére még nem sikerült elérni. Ennek elsődleges oka az, hogy Észak-Írország legnagyobb britpárti protestáns politikai ereje, a Demokratikus Unionista Párt (DUP) nem támogatja az Írország és Észak-Írország közötti határ nyitva tartására kidolgozott - részleteiben egyelőre nem ismert - kompromisszumos megoldási tervet.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Theresa May brit miniszterelnök hétfőn munkaebéden tartott egyeztetést Brüsszelben a még nyitott kérdésekről. Juncker a találkozó után elmondta, hogy London és Brüsszel kész a héten folytatni a tárgyalásokat. Hozzátette: reményei szerint még az uniós állam- és kormányfők december 14-15-én esedékes csúcstalálkozója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés