Előfizetői tartalom

Brexit: megelégelte Brüsszel a britek semmittevését

Portfolio
Ha valóban márciusban nyújtja be hivatalosan a kilépési kérelmét Nagy-Britannia, akkor összesen másfél év lesz arra, hogy megállapodjanak az Európai Unióval a jövőbeli kapcsolatokról - mondta kedden Michel Barnier, az EU főtárgyalója. A szakember figyelmeztetett arra, hogy a britek ne akarjanak "kimazsolázni" egyes elemeket az uniós tagságból.

Elvileg az uniós alapszerződés 50. cikkelyének aktiválása után két év van a kilépési folyamat lebonyolítására. A britek már közel fél éve szavaztak a kilépésről, hivatalosan azonban a kormány a mai napig nem indította el hivatalosan a folyamatot. Theresa May miniszterelnök legutóbb úgy nyilatkozott, hogy 2017 első negyedévének végén aktiválják majd az 50. cikkelyt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés