Előfizetői tartalom

Brexit: meghátrálhat a brit kormány!

Portfolio
A hónapok óta sulykolt március 29-i dátumhoz képest lehet, hogy valamivel később lép csak ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból - ismerte el ma a BBC adásában a brit külügyminiszter. Ez eddig a legmagasabb szintű jelzés a Brexit esetleges későbbre halasztására, noha az elemzők egy része már eddig is jelentős esélyt adott ennek a forgatókönyvnek. A brit miniszterelnök szóvivője persze rögtön sietett leszögezni, hogy szó sincs a Brexit későbbre halasztási tervéről, de a legfrissebb brüsszeli jelek is afelé mutatnak, hogy vagy a halasztás, vagy a megállapodás nélküli kizuhanás felé halad az ország, ahogy azt már tegnap is vázoltuk:

Kapcsolódó cikkünk2019.01.30Brexit-káosz: most akkor mi lesz?Fontos rámutatni arra, hogy Jeremy Hunt brit külügyminiszter mai jelzésének mik a közvetlen előzményei. Tegnap este telefonon beszélt Theresa May brit kormányfő Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, illetve Leo Varadkar ír miniszterelnökkel és mindketten értésére adták, hogy a Brexit-megállapodás és benne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés