Előfizetői tartalom

Brüsszel is elismerte, hogy egyre válságállóbb Magyarország

Portfolio
A napokban frissítette az Eurostat az Európai Bizottság makrogazdasági egyensúlytalanságokra figyelmeztető rendszerének friss értékeit. Eszerint a tizennégy mutatóból Magyarország esetében négy jelent egyensúlytalanságot, de ez egyáltalán nem kirívó az EU-n belül, a hat évvel ezelőtti állapothoz képest pedig jelentős javulást mutat.

Az Európai Bizottság 2010 óta vizsgálja a makrogazdasági egyensúlytalanságokat a tagállamokban, hogy ezzel szűrje ki azt, melyik országok a legsérülékenyebbek. Az intézkedést az úgynevezett hatos csomag keretében fogadták el 2011-ben. A Bizottság évente egyszer készít egy jelentést arról, mely országok esetében azonosítanak jelentős egyensúlytalanságokat, ennek a jelentésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés