Előfizetői tartalom

Brüsszel máris a válaszcsapáson gondolkodik Trump vámjai miatt

MTI
Az Egyesült Államok autóiparát sújtó vámemeléssel válaszol az Európai Unió (EU), ha Washington növeli az EU-ban gyártott gépjárművek vámját - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a ZDF német országos közszolgálati televíziónak. A politikus a belgiumi Genvalban, a brüsszeli bizottság kétnapos kihelyezett ülésének szünetében tett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az az unió nem ül ölbe tett kézzel, hanem válaszlépést tesz, ha a washingtoni kormányzat megemeli az európai autók vámtételét.

Az EU legfőbb végrehajtó testületének vezetője azzal kapcsolatban helyezte kilátásba az amerikai gépjárművek vámjának további emelését, hogy Donald Trump amerikai elnök előző nap elutasította Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos azon javaslatát, hogy kölcsönösen csökkentsék a vámtarifákat.Kapcsolódó cikkünk2018.08.31Trump lesöpörte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés