Előfizetői tartalom

Brüsszel megfenyegette Magyarországot a menekültkvóta miatt

Portfolio
Az Európai Bizottság csütörtökön kötelezettségszegési eljárással fenyegette meg azokat a tagállamokat, köztük Magyarországot, amelyek vonakodnak átvenni menekülteket Görögországtól és Olaszországtól. Brüsszel arra is felhívta a figyelmet a BruxInfo beszámolója szerint, hogy a menekültek szétosztásában való részvételi kötelezettség a szeptemberi határidő lejárta után is érvényes marad.

Fogyó türelme jeleként az Európai Bizottság csütörtökön megfenyegette a vonakodó országokat: ha nem vesznek át rövid időn belül több szíriai menekültet Görögországból és Olaszországból, habozás nélkül kész kötelezettségszegési eljárást indítani ellenük. A Bizottság már korábban is emlékeztetett erre a lehetőségre, de még soha sem ennyire direkt módon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés