Előfizetői tartalom

Brüsszel szerint 6,2% lenne a hiányunk két év múlva

Portfolio
A legtöbb közép-kelet európai országra nézve javította növekedési előrejelzését az Európai Bizottság. Az évente kétszer megjelenő prognózis idei őszi kiadásához fűzve a Bizottság elmondta, a volt szocialista országok nem tudják szignifikánsan csökkenteni költségvetési hiányukat, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy a közeljövőben egyikük sem fog csatlakozni az eurózónához. A legutóbbi magánnyugdíjpénztári fejleményeket a prognózis még nem tartalmazza, a pénztári vagyon beolvasztása nélkül jövőre 4,7%, 2012-ben 6,2% lehetne a magyar költségvetés hiánya.

A térségben egyedül Bulgáriának sikerül a GDP 3%-a alá csökkentenie az államháztartás hiányát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a feltörekvő európai országok még távolabb kerülnek az euró bevezetésétől. 6,2% lenne 2012-re a magyar hiány Magyarország esetén 2012-ben 6,2%-os hiánnyal számol Brüsszel, de az adatgyűjtés még azelőtt zárult, minthogy a nyugdíjpénztárakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés