Előfizetői tartalom

Busásan megtérülne a "drága" költségvetési hivatal

Portfolio
Évi 1.8 milliárd forintos kerettel gazdálkodhatna és 96 főt foglalkoztathatna a tervek szerint az a Törvényhozási Költségvetési Hivatal (TKH), amelyet a kormány hozna létre és a parlament alá rendelne. Az intézmény jelentősen hozzájárulhatna a szigorúbb, kiszámíthatóbb állami költségvetési gazdálkodás megvalósulásához, amely közvetetten akár több száz milliárd forintos megtakarítást is hozhatna az államnak. A Fidesz azonban pesszimista és a közel 2 milliárd forintos Az ellenzék a fentiek ellenére drágállja a koncepciót, és azt állítja, néhány ember képes ellátni 96 fő munkáját. Külföldön nem a magyar ellenzék érvei szerint építenek ilyen intézményeket - olvasható az Indexen megjelent cikkben.

Az egész közpénzügyi csomag legfelkapottabb témája a költségvetési hivatal létszáma és az intézményre költött adóforintok összege lett. Az ellenzéki pártok előszeretettel hozzák fel nemtetszésük indokaként, hogy a hivatal pazarló lenne abban a formájában, ahogyan a kormány megálmodta, és akár néhány szaktekintély is el tudná látni a szervezet feladatait. Érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés