Előfizetői tartalom

Chikán: a korrupció ellen küzdjünk, ne a multikat zaklassuk

A Nemzeti Versenyképességi Tanács eddig megfogalmazott javaslatainak megvalósítása hasznára válna az országnak, azonban ezek csekély jelentőséggel bírnak a versenyképesség szempontjából - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjúban Chikán Attila egyetemi tanár. A Versenyképesség Kutató Központ igazgatója hangsúlyozta: a gazdaságpolitikában leginkább a kiszámíthatatlanság és a korrupció csökkentésére van szükség. A közgazdász egyúttal versenyképességet javító saját javaslatokat is megfogalmazott. Arra is felhívta a figyelmet, hogy idehaza azon munkavállalók iránt fog leginkább csökkenni a kereslet, akik nálunk a munkaerőpiac zömét képezik.

Portfolio: Felállt a Nemzeti Versenyképességi Tanács és már túl is van az első üléseken, valamint megfogalmazta első javaslatait. Mit gondol, ez majd egy szempillantás alatt javít Magyarország versenyképességén? Chikán Attila: A tanács valóban példás gyorsasággal állt elő javaslatokkal. Ha azonban ezeket megnézzük, akkor jól látható, hogy ezek nem mások, mint a Világbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés