Előfizetői tartalom

Csak az a kérdés, hogy Trump mekkora rombolást visz végbe a világban

Portfolio
Három éve nem voltak ilyen jók a világgazdasági kilátások, mint most és az a legfontosabb kérdés, hogy ezen a képen mennyit ront amerikai elnökként Donald Trump - mutat rá heti globális makrogazdasági összefoglalójában Erik Nielsen. Az UniCredit Research globális vezetője keményen kiosztja Trumpot az eddig mutatott teljesítménye alapján, hiszen furcsa embernek nevezi, akinek nincsenek releváns tapasztalatai és koherens programja sem, ráadásul senkit sem tisztel, aki a valóságshow terén nyújtott briliáns teljesítményét nem látja bele Trump életének egyéb területeibe.

Erik Nielsen szerint a Trump által szorgalmazott fiskális élénkítésre nincs is valójában szükség, de miközben ezt majd megvalósítja, szinte minden más terület szenvedni fog miatta - beleértve a civilizált párbeszéd kultúráját, az intézmények közötti együttműködések minőségét, az amerikai piacgazdaság és a külpolitika működését is. Úgy látja, hogy a Trump által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés