Csalódott csapatok csatája? Nagy meccs lehet a belga-angol

2018. július 14. 14:00    
nyomtatás
 
A kisdöntő a csalódott csapatok meccse, szokták mondani, de ha megnézzük az elmúlt évek bronzcsatáit, teljes joggal bizakodhatunk abban, hogy akár még a döntőnél is jobb mérkőzést láthatunk. Az angolok a (lássuk be, kicsit talán túlzó) "coming home álom" szertefoszlása után is az utóbbi évtizedek legszebb eredményével térhetnek haza, de nyilván az éremnek örülnének igazán. Ehhez Belgiumnak is lesz néhány szava, amelynek gazdasági mutatói meghökkentően hasonlítanak az angol számokhoz.


Nézzük csak meg az elmúlt évek bronzmeccseit:

  • 1994.07.16., Los Angeles: Svédország-Bulgária 4-0 (4-0)
  • 1998.07.11., Párizs: Horvátország-Hollandia 2-1 (2-1)
  • 2002.06.29., Tegu: Törökország-Koreai Köztársaság 3-2 (3-1)
  • 2006.07.08., Stuttgart: Németország-Portugália 3-1 (0-0)
  • 2010.07.10., Port Elizabeth: Németország-Uruguay 3-2 (1-1)
  • 2014.07.12., Brazíliaváros: Hollandia-Brazília 3-0 (2-0)

Valami hasonlóban reménykedünk most is, hogy még utoljára kitesznek magukért a játékosok a vb-n.

A mai mérkőzésen hasonló fejlettségű gazdaságok hasonló piaci értékű válogatottjai találkoznak. Az egy csoportból érkezők első csapatok első összecsapását Belgium nyerte, és most is ők tűnnek valamivel esélyesebbnek. Érdekesség egyébként, hogy a két válogatott együttes győzelmi esélye a vb előtt nagyobb volt, mint a végül döntőbe jutott két országénak. De hát a foci nem valószínűségszámítás.

Csalódott csapatok csatája? Nagy meccs lehet a belga-angol


A Portfolio tippje: Belgium - Anglia: 3-2

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium