Előfizetői tartalom

"Csodálatos lenne" - A guru már a két Korea egyesüléséről álmodik

Portfolio
"Csodálatos kombináció lenne" Észak- és Dél-Korea közösen a befektetők számára, hiszen a déli országnak megvan a technológiája, a feldolgozóipara, míg az eddig elszigetelt északi szomszédja az erőforrásokkal rendelkezik - mondta a CNBC-nek hétfőn Mark Mobius feltörekvő piaci befektetési guru. A befektető azt is elmondta, hogy örömmel fektetne be Észak-Koreában, amire az enyhülés után talán hamarosan lesz is esélye.

Egyelőre csak a közeledés óvatos jelei látszanak a két Korea között, szó sincs egyesülésről, de Mobius máris úgy gondolja, hogy hosszabb távon mindkét ország abból tudna igazán profitálni. Szerinte azok az emberek, akik már voltak Észak-Koreában egyetértenek vele abban, hogy a két ország ideális kombinációt jelent, kiegészítik egymást. Más feltörekvő piacok kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés