Előfizetői tartalom

Csütörtökön jöhet a földindulás!

Portfolio
A piacon szinte már teljesen biztosra veszik, hogy most csütörtökön végre bejelenti az Európai Központi Bank a minden korábbinál merészebb államkötvény-vásárlási programját. Így pedig már nem is annyira a heves vitát kiváltó döntés ténye, hanem sokkal inkább annak részleteire kíváncsi a többség, vagyis arra, hogy pontosan mikortól, milyen feltételekkel és mekkora méretben kezdődhet meg Európa merész jegybanki mentőkísérlete.

Az elmúlt hónapokat hosszan domináló vita, amely az Európai Központi Bank lehetséges eszközeiről szólt, most végre elérkezett a végéhez. Január 22-én, csütörtökön ugyanis véget ér a jegybank kétnapos tanácskozása és kiderül, hogy merre halad tovább az euróövezeti monetáris politika. Az EU-18 igen rossz állapotban van, az évet vártnál lassabb növekedés jellemezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés