Előfizetői tartalom

Demográfiai katasztrófa vár Oroszországra - Putyin csomagján múlik minden

Portfolio
Oroszország népességének alakulásán egyelőre nem látszik, hogy komoly demográfiai válságban lenne az ország, azonban figyelmeztető jel, hogy tavaly egy évtizede először csökkent a népesség. A termékenységi ráta érdemben alacsonyabb, mint a népesség fenntartásához szükséges 2,1-es szint, miközben a társadalom öregszik, így nem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin népesedési csomagot jelentett be.

Az orosz népesség az elmúlt években érdemben nem tudott növekedni, azonban nem is csökkent, így igazából első pillantásra nem tűnik túlságosan kedvezőtlennek a demográfiai helyzet. A világ kilencedik legnépesebb országa azonban nem akarja megvárni, amíg sokkal rosszabbra fordulnak a folyamatok, és az 1,6-os termékenységi arány miatt elkezdjen zuhanni a népesség. Az ENSZ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés