Előfizetői tartalom

Megijedtek az alapkezelők: mi vár a forintra?

Portfolio
Az elmúlt hetekben jelentős mozgásokat láthattunk a forint piacán, a hazai alapkezelők pedig a folytatást illetően nem éppen optimisták, a korábbi hónaphoz képest érezhetően nőtt a pesszimizmus a profik körében mind a rövid, mind a hosszú távú forintkilátásokat illetően. A kötvényeknél is borúlátóbbak lettek a profik, ami az eszközosztály saját benchmarkhoz képesti súlyozásában is megmutatkozik: a kötvényeknél 40%-os nettó alulsúlyozás figyelhető meg. Ilyen mértékű pesszimizmust tavaly január óta nem láthattunk.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Buda-Cash, Concorde, Dialóg, Diófa Alapkezelő, Generali, ING, K&H, MKB, OTP, Plotinus, Quaestor. Az év első hónapjában jelentős mozgásokat láthattunk a forintpiacon, a jegybanki elnökválasztással és monetáris politikában várhatóan bekövetkező változásokkal kapcsolatos aggodalmak hatására a hazai fizetőeszköz 300 közelébe gyengült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés