Előfizetői tartalom

Dobogós a magyar növekedés, a lengyeleket viszont nem tudtuk megelőzni

Portfolio
Az első negyedév után a második negyedévben is az Európai Uniós növekedési rangsor élmezőnyében végzett Magyarország: az éves növekedési dinamika alapján csak a lengyelek tudtak megelőzni minket. Igaz, még hét ország statisztikái nem ismertek, akik közül többen is beférhetnek elénk. Ennek ellenére EU-s összevetésben kiemelkedő második negyedéves teljesítményt nyújtott a magyar gazdaság.

A ma reggel 9-kor közzétett GDP-adatokból kiderült, hogy a magyar gazdaság - a szezonálisan és naptárhatással igazított adat alapján - ugyan tovább lassult az idei második negyedévben (4,4%-os volt a növekedési ütem), a piaci szakértők azonban nagyobb fékezésre számítottak, így inkább pozitív meglepetésről beszélhetünk.Kapcsolódó cikkünk2018.08.14Lassul a gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés