Előfizetői tartalom

Draghiék bebizonyították: van még töltény a tárban

Portfolio
Több szempontból is nagy jelentőségű volt a tegnapi EKB kamatdöntő ülés. A bejelentett intézkedések alapján a jegybanknak nem csak a szándéka van meg, hogy az eurózónás növekedési és inflációs folyamatokat pozitív irányba mozdítsa el, hanem az ehhez szükséges eszközöket is beveti. Az elemzői reakciók többnyire pozitívak voltak, sokak szerint Draghinak sikerült helyrehoznia a decemberben okozott csalódást.

Fokozott piaci várakozások előzték meg a csütörtöki EKB ülést, amit a romló eurózónás inflációs és gazdasági kilátások, illetve Draghi januári kamatdöntő ülést követő nyilatkozatai is fűtöttek. A csütörtöki döntés elemei: a kamatfolyosó mindhárom elemét csökkentették: az irányadó rátát 0,05%-ról 0%-ra, az egynapos hitelkamatot 0,3%-ról 0,25%-ra, a betéti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés