Előfizetői tartalom

Drámaian megnőtt Trump eltávolítási eljárásának esélye

Portfolio
Az az új fejlemény, hogy Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen, tegnap vádalku keretében, eskü alatt bűncselekmény elkövetésével vádolta meg Trumpot, drámaian növeli az esélyét annak, hogy ha a demokraták átveszik ősszel a Képviselőház irányítását, megindítják az elnök alkotmányos elmozdításának eljárását - jelentette ki a Reutersnek egy hasonló jogi ügyekben járatos ügyvéd. A Trump elleni eljárás megindításának egyértelmű esélyéről nyilatkozott a Bloombergnek Steve Bannon, Trump volt nemzetbiztonsági főtanácsadója is, aki szerint a novemberi időközi amerikai választásoknak már egyértelműen ez a tétje, amely narratíva nyilván a Trump melletti tábor egységbe terelését is szolgálja.

A Trump elleni eljárás megindításának esélyét tovább növeli, hogy szerdán Cohen ügyvédje már arról beszélt a Bloomberg szerint: védencének vannak információi az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás és hackertámadás ügyében is és ezekről szívesen beszél is a nyomozóknak. Márpedig leginkább éppen erre irányul a különleges ügyész, Robert Mueller tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés