Előfizetői tartalom

Durván megüti Amerikát és Mexikót is a Trump által bejelentett új vámemelés

MTI
|
Portfolio
Még két kereskedelmi tanácsadója, Robert Lighthizer és Peter Navarro sem támogatta azt a váratlan csütörtöki húzását Donald Trump amerikai elnöknek, hogy június 10-től az illegális bevándorlás elleni gyenge fellépésre hivatkozva minden mexikói importtermékre 5%-os vámot vet ki - tudta meg a CNBC. Ráadásul Trump fenyegetése szerint a vám mértékét havonta 5%-ponttal 25%-ig emeli, ha addig nincs kellő mexikói fellépés és ezen a szinten maradnak a vámok mindaddig, amíg nem érzékel kedvező változást a mexikóiak felől. Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai gazdaságban hirtelen lassulást, Mexikóban recessziót okozhatnak Trump lépései, amelyek hatásait a globális autóipari vállalatok különösen megszenvedhetik.

Mit jelentett be Trump?Donald Trump amerikai elnök csütörtökön jelentette be, hogy ha a mexikói kormány nem tesz lépéseket az illegális migráció visszaszorítására, az Egyesült Államok június 10-től minden mexikói importtermékre (ami 2018-ban éves szinten mintegy 346 milliárd dollár volt!) 5 százalékos vámot vezet be. Ha a mexikói kormány ezután sem tesz semmit az amerikai-mexikói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés