Előfizetői tartalom

Egészen drámai, ami Venezuelában történik: 1500 forintot keresnek havonta

MTI
Fejenként alig hat dollárt (kevesebb mint 1525 forintot) keres havonta másfél millió közalkalmazott Venezuelában - állította José Guerra venezuelai ellenzéki képviselő az ellenzéki többségű, de hatalmától megfosztott caracasi parlament ülésén felszólalva csütörtökön. A közgazdász végzettségű politikus szerint további 2,5 millió nyugdíjas kap ugyanilyen összegű nyugdíjat.

Guerra szerint a venezuelai népet "tönkretette" a hiperinfláció, amelynek mértéke az idén januárban 191,6 százalék volt. A szintén ellenzéki Elías Matta képviselő szerint a válság fő oka az olajtermelés drámai csökkenése, amely miatt csak az elmúlt évben Venezuela 32 milliárd dollár (8960 milliárd forint) bevételtől esett el, a bruttó hazai termék (GDP) a hatodik egymást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés