Előfizetői tartalom

A legtöbb kórházi beszállító kimaradt a központi konszolidációból

Portfolio
Az érintett orvostechnikai beszállítók csak egy kis része nyugodhat meg azután, hogy megállapodott az egészségügyi intézmények fenntartójaként eljáró csúcsszervvel, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK): a szektort képviselő érdekvédelmi szervezetek szerint a beszállítók több mint 85 százaléka ugyanis kimaradt az ÁEEK által eddig lebonyolított központi adósságrendezésből. Ezek a beszállítók egyelőre semmilyen lépést sem tehettek kintlévőségeik rendezésre, noha az erre irányuló határozatot a Kormány szinte napra pontosan egy hónapja fogadta el. Ha a fennmaradó adósságokról egyenként kell egyeztetniük, az megoldhatatlan feladat elé állíthatja az amúgy is leterhelt egészségügyi intézményeket, ezért az érdekképviseletek arra kérik az ÁEEK-t, hogy támogassa a kórházakat az adósságkonszolidáció mihamarabbi lezárásában.

Több száz orvostechnikai eszközbeszállító cég közül csak néhánnyal állapodott meg központilag az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a kórházi adósságok rendezéséről, noha a kötelezettségek felmérésére, és az adósságok rendezésére egy áprilisi kormányhatározat erre kötelezi az intézményt. Az orvostechnikai eszközök forgalmazóit és gyártóit képviselő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés