Előfizetői tartalom

ÁNTSZ: a magyar az egyik legátfogóbb jelentés a kórházi fertőzésekről

Portfolio
A hazánk által működtetett Nemzeti Nosocomialis Surveillance Rendszer (NNSR), vagyis az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések jelentési rendszere az egyik legátfogóbb az Európai Unióban. Alig néhány más ország van, ahol olyan átfogó képpel rendelkeznek az aktuális helyzetről, mint Magyarországon. Ráadásul az ÁNTSZ az Országos Epidemiológiai Központ útján a jelentéseket éves bontásban publikálja. Ezért is érthetetlen az "1001 orvos hálapénz nélkül" csoport, illetve az annak bázisát adó Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete által közzé tett nyílt levél több pontja - reagált az ÁNTSZ a csoport hétfő esti nyílt levelére.

Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések adatai nyilvánosak, mindenki számára szabadon hozzáférhetők az Országos Epidemiológiai Központ honlapján. A jelentések közérthető, a nem szakértő közönség számára is értelmezhető módon összegzik a rendelkezésre álló információkat. Az egészségügyi ellátás során bekövetkező fertőzéseket esetenként olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés