Az innovatív gyógyszergyártóknak tetszik az MNB javaslatcsomagja

2018. július 12. 13:59    
nyomtatás
 
Elsőként az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) fejtette ki álláspontját a kedden bemutatott jegybanki versenyképességi javaslatcsomagról, annak is a modern egészségügyet célzó részéről.

Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója is előad a Portfolio Private Health Forum rendezvényen. Részletek itt:Az egyesület üdvözli és előremutatónak tartja a Magyar Nemzeti Bank által a Nemzeti Versenyképességi Tanács számára készített, 180 lépés a magyar gazdaság fenntartható felzárkózásért című javaslatcsomagját.

A csomagot itt dolgoztuk fel részletesen és írtunk róla értékelést:

2018.07.10 09:15 180 lépéssel újítaná meg az országot a jegybank

2018.07.11 05:45 Elkészült a mesterterv, amivel Magyarország megközelíti Ausztriát

Holchacker Péter, az AIPM igazgatója a magyar innovatív gyógyszergyártók nevében üdvözölte, hogy a jegybank által stratégiai kérdésekben megfogalmazottak közé markánsan bekerült a magyar egészségügy helyzetét javító és fenntarthatóságát megerősítő elképzelések sora, melyek a minőségi betegellátás színvonalának emelését tűzi ki célul.

Az MNB javaslatcsomagjának egészségügyet érintő részéről itt írtunk külön:

2018.07.10 15:29 Teljesen felforgatná a magyar egészségügyet a legújabb javaslatcsomag

Az AIPM szerint fontos, hogy az ország helyzetét és versenyképességét javító javaslatok komplex megközelítést tartalmaznak, ami összhangban áll az Egyesület korábbi szakmai felvetéseivel is.

Az innovatív gyógyszergyártóknak tetszik az MNB javaslatcsomagja


"Különösen igaz ez az egészségügy, benne a hazai gyógyszerügyi kérdések finanszírozásának újragondolására: ezek fenntarthatóságának és kiszámíthatóságának megteremtése ugyanis kulcskérdés az ágazat megerősítése érdekében" - vélik az AIPM-nél.

"Az MNB által az egészségügy kapcsán megfogalmazott javaslatok szerint a problémákra mielőbb megoldást kell találni, jelenleg ugyanis a várható élettartam Magyarországon áltagosan öt évvel kevesebb, mint az Európai Unió átlaga" - hangsúlyozza az egyesület, amely abban bízik, hogy a kormány vitára bocsátja a jegybank egészségügyet érintő javaslatait. Ennek keretében az innovatív gyógyszeripar az konstruktív partnerként lépne fel.

Emellett az AIPM örömmel vette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdai bejelentését, miszerint a kormány 2020-ra a GDP 1,8 százalékát kívánja kutatás-fejlesztésre, innovációra fordítani, az állami mellett a vállalati részvétel arányának növelésével, amit a kutatás-fejlesztési és innovációs környezet átalakításával is segítenek.

Az egyesület közleménye nem érinti az MNB javaslatcsomagjának két konkrét, gyógyszerszektort is érintő lépését:
  • A felírt gyógyszerek szükségességének szakmai felülvizsgálatát javasolja, valamint
  • Beteg-együttműködésen alapuló gyógyszerár-korrekció bevezetését.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium