Előfizetői tartalom

Az Országos Vérellátó Szolgálat jövője is bizonytalan

Portfolio
Szinte biztosra vehető, hogy megszűnik az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK), valamint az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) - értesült a Magyar Idők az Index beszámolója szerint. Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) jövője is nagyon bizonytalan még.

Az egészségügyi rendszert sem hagyja érintetlenül a nagy Lázár János-féle bürokráciacsökkentés, legalább két intézményt megszüntetnek nyáron a lap információi szerint. Az OBDK várhatóan az Emmibe olvad, az ENKK feladatait pedig a kórházfenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ viszi majd tovább. Az ÁEEK változatlan formában megmarad az átszervezés után is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés