Az új miniszter konkrét egészségügyi lépésekről beszélt

2018. május 8. 13:09    
nyomtatás
 
A családok további támogatása, az egészségügyi ellátás minőségének javítása, az oktatási rendszer értékalapú átalakítása, a hazaszeretetre nevelés és a munkaalapú társadalom erősítése - sorolta a tervezett intézkedéseket Kásler Miklós, aki a Magyar Időknek adta első miniszteri interjúját.


A családtámogatásokat illetően segíteni kell a leendő szülőket abban, hogy ne csak tervezzenek nagy családokat, hanem valóban vállaljanak több gyermeket
- fogalmazott az EMMI új vezetője, aki szerint nagy az eltérés a tervezett és a megvalósult gyerekszám között. Úgy véli, hogy ennek részben anyagi, részben szemléletbeli okai vannak, és a demográfiai terv keretében mindkettőn változtatni szeretnének.

Az államtitkárok személyét azonban egyelőre nem nevezte meg, a közeljövőben adnak hivatalos tájékoztatást.

Mi lesz az egészségügyben?


A magyar egészségüggyel kapcsolatban külön is beszélt az Országos Onkológiai Intézet eddigi főigazgatója. Ezeket a prioritásokat említette:
  • kiemelten kell kezelni a keringési, a daganatos és a mozgás szervi megbetegedések, vagyis a népbetegségek megelőzését, gyógyítását, valamint
  • az alapellátást.
  • Bizonyos értelemben át kell szervezni a sürgősségi betegellátást.
  • A mindennapi betegellátás nagyobb biztonságának szavatolása.
  • Gyermekgyógyászat
  • Ha meg nem is oldható, mindenképpen enyhíthető az orvoshiány a szabadfoglalkozású orvosi státus bevezetésével. Ezzel szétválna az orvosok állami és privát tevékenysége.
  • Nagyobb szerepet kapnak a jövőben az országos intézetek az egészségügyi ellátórendszerben.
  • Növelni az egészségbiztosító önállóságát, hatáskörét, hatósági jogkörét, a finanszírozásban pedig a döntési szintek koncentrációját.

Meg kell nézni, mennyi emberrel látható el színvonalasan egy adott feladat, és akkor látható, hogy ehhez mennyi pénzre van szükség. Mert nem biztos, hogy a pénz kevés, lehet, hogy az ember sok, vagy nincs jól elosztva a munka
- fogalmazott a fizetések emelésére vonatkozó kérdés kapcsán.

Érdekesség egyébként, hogy a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületének ügyvezetője, Leitner György, a Portfolio-nak adott interjújában az egyesület egyik javaslataként említette az orvosok szabad foglalkozásának témáját.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Sóki Tamás

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium