Előfizetői tartalom

Eddig élünk még nyugdíjasként egészségben

Portfolio
2005 óta - amióta mérés van rá - a születéskor várt, egészségben eltöltött élettartamok értéke jelentősen, a férfiaknál 7,0, a nőknél 6,2 évvel nőtt. Az EU átlagától való elmaradásunk 2012-ben másfél-két év körüli volt - jelentette a KSH. 65 éves korban egy átlagos norvég nő 16 év egészségben eltöltött időre számíthat, egy szlovák 3,1 évre. Magyarországon ez a szám (férfiak és nők esetében egyaránt) 6,4 év.

A nők tovább élnek, de nem feltétlenül élnek tovább egészségesen - derül ki a KSH egy friss kiadványából. Ugyanis - bár a várható élettartam a nők esetében magasabb - az egészségesen várható élettartam nem mindig a nőknél hosszabb. Hollandiában például a férfiak 63,5 évet, várható élettartamuk 80%-át tölthetik korlátozásmentesen, és ez jelentősen (4,6 évvel)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés