Előfizetői tartalom

Egymástól csábítgatják el az orvosokat a kórházak

Portfolio
Az egészségügyi intézmények egymástól csábítgatják el a szakembereket, így van az a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban is - mondta el a Népszabadságnak Rácz Jenő, az intézmény főigazgató főorvosa. A volt egészségügyi miniszter arról is beszélt, hogy az általa vezetett intézményben a kötelezően túl évente 600 millió forinttal ösztönzik a szakszemélyzet maradását, valamint támogatják azt a vállalkozási formát is, amelynek keretében a doktor egy hetet külföldön tölt, míg hármat itthon gyógyít. Rácz szerint 20 ezer ápoló hiányzik ma Magyarországról.

Hiába pályáztatunk doktorokat a különböző szakterületekre,, osztályvezető főorvosnak sem nagyon jelentkeznek. Már a korábban népszerű szülészetre, nőgyógyászatra sem akarnak jönni - mondta el a lapnak Rácz. A főigazgató úgy látja, a fiatalok szívesen próbálják ki magukat külföldön.Sokan itthon maradnak, de otthagyják az orvosi pályát, átmennek a gyógyszeriparba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés