Érdekes cáfolatot adott ki az EMMI

2018. október 14. 07:10    
nyomtatás
 
A kormány álláspontja 2010 óta teljesen világos: az egészségügy nem üzlet - reagált az EMMI a sajtóban megjelent értesülésekre.

A Portfolio Private Health Forumon önálló beszélgetés keretében foglalkozunk a magyar egészségügy finanszírozásának jövőjével. Részletek itt:A kormány nem akarja szűkíteni az ingyenesen elérhető egészségügyi ellátások körét
- olvasható a tárca közleményében.

Mi nem többszintű, hanem egységes állami ellátási rendszerben gondolkodunk, ahol a közegészségügy keretein belül mindenki számára biztosított minden típusú ellátás díjmentesen. Ezért a kormány nem szűkíteni, hanem bővíteni akarja az ingyenesen elérhető egészségügyi ellátások körét.

A fizetős egészségügyi szolgáltatásoknak a magánkórházakban van a helye. Az pedig nem fenntartható, hogy állami finanszírozású intézményekben, állami pénzből vásárolt eszközökkel és állami alkalmazásban álló dolgozókkal tartsanak fenn magánpraxisokat. Az egészségügyre fordított minden egyes forintot a közegészségügy és a betegellátás színvonalának emelésére szánunk - írja az Emberi Erőforrások Minisztériuma utalva megint arra, hogy cél a magán- és állami szolgáltatások szétválasztása.

Mindezt arra reagálva adta ki a tárca, hogy a napokban elterjedt a hír: kiegészítő egészségbiztosításon dolgozik a kormány. A hvg.hu szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy kiegészítő biztosításon dolgozik és még három hetet kaptak arra, hogy a kormányülés elé terjesszék az ötleteiket.

Érdekes egyébként a tárca mostani reakciója, amiben úgy lép fel, mintha cáfolná a megjelent értesüléseket. Azonban az EMMI azt írja: a kormány nem akarja szűkíteni az ingyenesen elérhető egészségügyi ellátások körét. Az értesülés ugyanakkor nem is erről szól. Ha ugyanis az állam kimondja, hogy ami most is jár, az a jövőben is járni fog az állami egészségbiztosítás keretében (vagyis nem szűkítésről van szó), akkor ezen felül határozhatja meg azokat a szolgáltatásokat, ellátásokat, amelyekért kiegészítő biztosítást lehet kötni. Vagyis értelmezésünk szerint a tárca úgy igyekezett cáfolni a híreket, hogy valójában nem cáfolta a lényeges terveket, a kiegészítő biztosítást.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium