Gigantikus fejlesztés indul az állami kórháznál

2018. május 17. 07:18    
nyomtatás
 
A Figyelő úgy tudja, hogy hamarosan nagyszabású fejlesztési projekt indul, összességében százmilliárd forintos nagyságrendben a Semmelweis Egyetemen.


A hetilap azt írja, hogy az előző kormány által jóváhagyott, összességében százmilliárdos nagyságrendet is elérő projekt az egyik legnagyobb volumenű egyetemfejlesztési kezdeményezés a rendszerváltozás óta. Egyszerre érinti a felsőoktatást, és az egészségügyet, és összekapcsolódik az Egészséges Budapest programmal.

A mostani felállás szerint a tervezés fázisban lévő projektért közösen felel Kásler Miklós EMMI-miniszter és Palkovics László innovációs miniszter. A határozat értelmében megindulhat:
  • az Elméleti Orvostudományi Központ
  • a Fogorvostudományi és
  • az Egészségügyi Közszolgálati Kar fejlesztése, valamint
  • a Hőgyes-Schöpf-Mérei gyógyszerkutatási centrum kialakítása.
  • Logisztikai központot létesítenek,
  • megújul a külső Klinikai Tömb,
  • a Pulmanológiai Klinika pedig átküldözik a Pető András Főiskolát is integráló egyetem pesti telephelyére.

A projekt egyik célja, hogy a SOTE a világ legjobb száz felsőoktatási intézménye közé kerüljön. A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy június elején indul a Semmelweis Ignác-emlékév, melynek megnyitóján beszédet mond Áder János köztársasági elnök.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi/Róka László

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium