Előfizetői tartalom

Megkezdte a munkát a HUMVO Magyarország Zrt.

MTI
|
Portfolio
Mintegy félmilliárd forintból megkezdte a nemzeti gyógyszer-azonosítási rendszer felállítását a HUMVO Magyarországi Gyógyszer-azonosítási Nonprofit Zrt. A rendszer műszaki kiépítését, és az ehhez kapcsolódó technikai feladatokat a német tulajdonú Arvato Systems GmbH informatikai cég végzi - közölte a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint egy, az összes uniós tagállamot érintő szabályozás szerint 2019 februárjától a gyógyszergyártóknak a vényköteles gyógyszereket olyan biztonsági kóddal kell ellátniuk, amellyel a gyógyszer eredetisége már a gyógyszertári kiadás pillanatában ellenőrizhető. Ehhez szükséges, hogy a forgalomba-hozatali engedélyre jogosult gyógyszerek minden egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés