Előfizetői tartalom

Romániában már országos influenza-járvány tombol

Portfolio
Országos járványnak nyilvánította az influenzát Romániában az egészségügyi miniszter szerdán, miután a fertőzések száma immár harmadik hete járványszerű növekedést mutatott. Magyarországon a hétfői állapot szerint már szinte minden kórházban korlátozták a látogatást az országos influenzajárvány miatt; az akkori állapot szerint 75 intézményben volt érvényben látogatási tilalom, ami azóta feltehetően csak nőtt.

Romániában kedd estig 54 olyan halálesetet regisztráltak, amelynél a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták az influenzavírus jelenlétét - közölte szerdai sajtóértekezletén Sorina Pintea egészségügyi miniszter. Az áldozatok közül 49-en más betegségekben is szenvedtek. A tárcavezető szerint az influenza főleg az ország déli, délkeleti részén terjed, az ország középső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés