Előfizetői tartalom

Történelmi csúcson az EU támogatottsága

MTI
Továbbra is történelmi csúcson áll az Európai Unió támogatottsága a huszonnyolc tagországban - derült ki a legfrissebb uniós közvélemény-kutatásból (Eurobarometer). A felmérés péntek délelőtt közzétett első eredményei szerint az európaiak 68 százalékának határozott meggyőződése, hogy hazájának előnyére vált a csatlakozás, ez a legmagasabb érték 1983 óta.

A demokratikus legitimáció szempontjából még jelentősebb, hogy meredeken, március óta 7 százalékponttal emelkedett azoknak az aránya, akik úgy vélik, számít a véleményük az EU-ban (56 százalék).A májusi európai parlamenti választáson - az öt évvel ezelőtti előzőhöz képest - 7 százalékponttal, 50,6 százalékra emelkedett a részvételi arány, ez volt 1994 óta a legmagasabb....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés