Gazdaság

Új területre lép be az LG - Nagy tervei vannak Magyarországgal is

Vadonatúj szektorba, az egészségügyi monitorok piacára lép be az LG és a régiós országok közül elsőként Magyarországon vezeti be legújabb termékeit - tudta meg a Portfolio Darren Jangtól, a dél-koreai társaság IT termékekért felelős regionális vezetőjétől. A szakemberrel készült interjúban beszélgetünk a digitalizáció fontosságáról, az LG régiós terveiről, valamint az egészségügy területén folyamatban lévő projektjeikről.
Darren Jang is ott lesz a Portfolio Private Health Forum rendezvényen. Még nem késő jelentkezni:


Portfolio: Milyen nagyobb felismerésből indult el az LG az orvosi eszközök piacára? A digitalizáció, vizualizáció Ön szerint is meghatározó lesz az egészségügy területén?

Darren Jang: Az LG folyamatosan keresi az új termékek kifejlesztésének, valamint az új területekben való megjelenés lehetőségét a fenntartható növekedés érdekében. Úgy gondoljuk, hogy az egészségipar óriási potenciállal rendelkezik és tekintettel a felépített múltunkra és az IT-szektorban szerzett technológiai tapasztalatainkra, úgy véljük, hogy a szektor új vezéralakjai lehetünk.

A digitalizáció és a vizualizáció egyre fontosabbá válnak az élet minden területén, és ez alól az egészségügyi szektor sem lehet kivétel: nemcsak a betegek számára állnak rendelkezésre a digitális eszközök, hanem természetesen az orvosok számára is.

Az egészségügyi szakemberek jelenleg is használják a digitális eszközöket a mindennapos munkájuk során, például a diagnosztika és a klinikai felülvizsgálatok során.

Milyen tervekkel, reményekkel vágnak neki az új üzletág felépítésének?

Az egészségügyi monitorok üzletága az LG-nél vadonatúj, világviszonylatban az idei évben indítottuk útnak,

ezért még korai lenne megmondani az erre vonatkozó bevételi tervet és a bővülés ütemét, azonban stabil növekedéssel számolunk ebben a szektorban. Méretében azonban még nem lehet a már régóta működő hagyományos üzletágainkhoz viszonyítani. Nagy reményeket fűzünk ehhez a szektorhoz abban a tekintetben, hogy a jövőben az egészségügyi üzletág válhat működési portfóliónk egyik húzóerejévé. A területen megvalósítandó növekedés érdekében számos nagy horderejű projektet indítottunk el.

Új területre lép be az LG - Nagy tervei vannak Magyarországgal is
Az LG klinikai monitora
Az egészségügyi monitorok közép-kelet-európai piacán mely országokban látják a legnagyobb fantáziát?

A régión belül a legnagyobb növekedést Magyarországon, Szlovéniában és Romániában látjuk. Éppen emiatt veszünk részt a november 13-i Private Health Forum rendezvényen Budapesten és elsőként a magyar piacra lépünk be új termékeinkkel, hogy ezt követően tovább bővítsük értékesítésünket a régió más országaiban.

A magán és az állami fenntartású intézményekre, kórházakra is ugyanolyan hangsúllyal fókuszálnak? Melyik szegmensben látnak nagyobb potenciált?

Kezdetben inkább a magánszektorra fókuszálunk, mindazonáltal tisztában vagyunk azzal is, hogy nagyobb projektek zajlanak jelenleg az állami szektorban. Habár az állami egészségügyben való megjelenéshez több időre és erőfeszítésre van szükség, a jövőben határozottan legalább ekkora hangsúlyt kell kapjon ezt a szektort célzó üzleti tevékenységünk.

Maradva a régiónál, a térségben jelenleg is zajlanak egészségügyi fejlesztések. Hogyan tud jelen lenni ezeken az LG, milyen stratégiát folytat itt a társaság?

Már jelen vagyunk néhány egészségügyi projektben klinikai monitorainkkal Horvátországban. Jelenleg a tesztidőszakban vagyunk és meglehetősen pozitív visszajelzéseket kapunk. Megítélésem szerint ezek a projektek komoly kilátással rendelkeznek. Emellett Szlovéniában van folyamatban egy projektünk, ami állami kórházat érint. Az első visszajelzések ebben az esetben is igen kedvezőek, ami a minőséget és az árat illeti.

Milyen termékek bővítését tervezik a jövőben ebben az üzletágban? Terveznek B2C eszközöket?

Az orvosi monitor választékunk folyamatos bővítését tervezzük az LG-nél, ami a gyakorlatban új képernyők és digitális röntgen eszközök kifejlesztését jelenti. A B2C piac jelen pillanatban nem prioritás.

Darren Jang is ott lesz a Portfolio Private Health Forum rendezvényen. Még nem késő jelentkezni:

Karrier Darren Jang, az LG Electonics IT (Monitor) & ID (Information Display) termékkörökért felelős regionális vezetője. Feladatkörébe tartozik többek közt az új üzleti lehetőségek feltérképezése a digitális kijelzők, kereskedelmi tévék és monitorok piacán, valamint a hosszútávú stratégiai partnerkapcsolatok kialakítása a B2B és a B2C szektorban a hatáskörébe tartozó 11 országban.



Új területre lép be az LG - Nagy tervei vannak Magyarországgal is


Címlapkép forrása: PAU BARRENA / AFP
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
usa new york empire state