Előfizetői tartalom

Újabb területen szakad le Magyarország a régiós versenytársaktól

Portfolio
A klinikai vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet szerdai szakmai eseményén az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete és figyelmeztettek: hazánk ezen a területen egyre inkább versenyhátrányba kerül, már a régiós országokkal szemben is. Miközben ugyanis nálunk kimutatták, hogy csökken az ilyen vizsgálatok száma, addig például Romániában vagy Bulgáriában megvalósulnak ezek. Ami viszont kedvező, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumban készülőben van egy gyógyszerinnovációt érintő stratégia.

LeszakadunkElveszítheti korábbi előkelő helyét Magyarország a régiós és Európai Uniós klinikai kutatások rangsorában, mivel a fokozódó verseny és a 2020-tól életbe lépő Európai Uniós szabályozás kedvezőtlen hatással van a hozzánk érkező vizsgálatok mennyiségére - hangzott el az AIPM eseményén.Az elmúlt években számottevően visszaesett az új magyarországi kutatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés