Előfizetői tartalom

Egy ábra arról, hogy miért Amerika a világ ura

Portfolio
2017-ben az Egyesült Államok 610 milliárd dollárt költött fegyverkezésre, ami a világ összes hadi kiadásának 35%-át jelentette. Az USA dominanciáját jól mutatja, hogy az utána következő 9 ország összesen fordított ennyit erre a célra. Ráadásul az idei amerikai büdzsé 90 milliárd dollárral többet különített el fegyverkezésre, mint tavaly, vagyis az ország tovább növelheti előnyét riválisaival szemben.

Donald Trump amerikai elnök március végén aláírta azt a költségvetési csomagot, ami az idei évre 700 milliárd dolláros költségvetést irányzott elő a hadsereg részére. Az Egyesült Államok történetében soha nem állt még ennyi pénz rendelkezésre a hadsereg fejlesztésére, fenntartására, illetve hadműveletek finanszírozására. A 2017-es ráfordításokhoz képest ez 90...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés