Előfizetői tartalom

Egy ábra arról, hogyan vált Magyarország mamahotellé

Portfolio
Míg 1990-ben a 21 évnél idősebbek körében már több volt az önállósodott, mint a szülőkkel élő fiatal, addig 2016-ban a váltás csak a 25. életévtől következik be - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal ezen a héten közzétett Mikrocenzus 2016 című tanulmányából. Az egyre később bekövetkező önállósodással párhuzamosan a családalapítás és a gyerekvállalás átlagos kora is jelentősen kitolódott.

Általános tendencia, hogy a húszas éveikben elsősorban tanulnak a fiatalok. A családalapítás, tartós párkapcsolat, házasságkötés, de főleg a gyermekvállalás jellemzően 30 éves kor felett kezdődik. Huszonéves korban egyre kevesebben kötnek házasságot, ugyanakkor ugrásszerűen megnőtt az élettársi kapcsolatban élők aránya. Míg 2001-ben a 20-29 éves korosztályban kétszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés